Tužkou nakreslete obrysy stékajícího medu a tekoucího mléka. Okraje pak trochu přitlačte 
reliéfní tužkou, aby později příliš nevytékala 
licí pryskyřice. 
Studenou glazuru rozmícháme podle návodu a přidáme několik kapek 
tónovací barvy. Směs dobře promíchejte. 
 Pomocí 
dřevěné špachtle naneste 
studenou glazuru na požadovaná místa. Na jemné nebo zúžené plochy je vhodná 
bambusová špejle. Naneste první vrstvu pro med, poté do směsi přidejte ještě trochu barvy, aby byla barva tmavší. Tu pak můžete nanést na první vrstvu. Případné nerovnosti nebo malé bublinky lze vyhladit pomocí 
hořáku (např. hořáku na creme brulee nebo flambovače). Poté nechte vše zaschnout přibližně 
24 hodin.
 Jakmile je vše suché, můžete přebytečnou pryskyřici odstranit pomocí přípravku 
Proxxon nebo 
gravírovacího nástroje na sklo. Nyní můžete začít s brandováním. V případě potřeby 
tužkou vyznačte slova "Honey" a "Milk". Jakmile je 
značkovací pero dostatečně horké, začněte vybarvovat čáry. Nakonec vše znovu přebruste smirkovým papírem.