Tužkou nakreslete obrysy stékajícího medu a tekoucího mléka. Okraje pak trochu přitlačte
reliéfní tužkou, aby později příliš nevytékala
licí pryskyřice.
Studenou glazuru rozmícháme podle návodu a přidáme několik kapek
tónovací barvy. Směs dobře promíchejte.
Pomocí
dřevěné špachtle naneste
studenou glazuru na požadovaná místa. Na jemné nebo zúžené plochy je vhodná
bambusová špejle. Naneste první vrstvu pro med, poté do směsi přidejte ještě trochu barvy, aby byla barva tmavší. Tu pak můžete nanést na první vrstvu. Případné nerovnosti nebo malé bublinky lze vyhladit pomocí
hořáku (např. hořáku na creme brulee nebo flambovače). Poté nechte vše zaschnout přibližně
24 hodin.
Jakmile je vše suché, můžete přebytečnou pryskyřici odstranit pomocí přípravku
Proxxon nebo
gravírovacího nástroje na sklo. Nyní můžete začít s brandováním. V případě potřeby
tužkou vyznačte slova "Honey" a "Milk". Jakmile je
značkovací pero dostatečně horké, začněte vybarvovat čáry. Nakonec vše znovu přebruste smirkovým papírem.