Pro přípravu cibulí je vložte na 24 hodin do vody, aby mohly nasáknout vodu. Hotová vosková cibulka nebude v budoucnu potřebovat žádnou další vodu, a proto ji již není třeba zalévat.
K roztavení vosku jsme použili dvoustěnný
hliníkový tavicí hrnec. Ten se naplní vodou u plnicího otvoru na boku a pevně se uzavře zátkou. Do tavicí nádoby nalijeme požadovaný
vosk a tavicí nádobu zahřejeme na varné desce. Vosk v tavicí nádobě se okamžitě zahřeje a rozpustí díky vodě ohřáté po stranách a pod dnem. Tím se zabrání spálení nebo přehřátí vosku. Jakmile se voskové granule rozpustí, nechte je mírně vychladnout. Vosk nepoužívejte, pokud je příliš horký, jinak by zničil buňky rostliny.
Pokud nemáte k dispozici tavicí nádobu, můžete vosk nalít také do starého malého hrnce, který se již nepoužívá k vaření, a ten umístit do většího hrnce naplněného vodou na varnou desku.
Nyní cibuli vyjměte z vody a osušte ji. Případné kořeny zastřihněte
nůžkami. Nyní cibuli krátce ponořte do rozpuštěného vosku. Postup opakujte, dokud se nevytvoří neprůhledná vrstva vosku. Vosk nechte zaschnout.