Vaječný likér a úlovek medvěda 
 Vajíčkové a medové likéry jsou také velmi oblíbené speciality, které zná a miluje mnoho lidí.
Vaječný likér 
Tento lahodný nápoj připravíte tak, že nejprve svaříte pravou vanilku z jednoho nebo dokonce dvou lusků spolu s 200 ml smetany a poté vmícháte 250 g moučkového cukru. Jakmile směs vychladne, přimíchá se 200 ml čirého alkoholu. Tím je také zajištěna trvanlivost nápoje. Přesto je vaječný koňak známý tím, že se nedá skladovat příliš dlouho. 
Alternativně lze vaječný koňak připravit i bez alkoholu, s příchutí pomeranče, citronu a skořice. Tento vairante by se však měl vypít okamžitě (vyrábí se mimo jiné z vajec). 
Medvědí úlovek 
Bärenfang je název pro likéry, v nichž se med mísí s alkoholem a kořením, jako je skořice, pomerančová kůra a hřebíček. Přísady se míchají tak dlouho, dokud se med v tekutině nerozpustí, čímž vznikne řídká tekutina.